Aikido dojo in Amsterdam Noord

Docenten

Aikido dojo in Amsterdam Noord

Chuntug Taguba

Chuntug beoefent aikido sinds begin 2006. Voor die tijd heeft hij een paar jaar jujutsu beoefent, maar na een tijdje ontstond er de behoefte om naar iets anders op zoek te gaan. Zo kwam hij bij Paul Janssen sensei terecht. Hier heeft hij een solide basis verworven in het aikido binnen de lijn van Tamura sensei, een directe leerling van de oprichter van aikido, Morihei Ueshiba.

In 2011 kwam Chuntug via de school van Paul Janssen in aanraking met Léo Tamaki sensei. Deze Fransman was, net als Paul, geruime tijd leerling van Tamura sensei, maar volgde toen en nu nog steeds ook andere leraren, zoals de oprichter van aikido dat ook deed in zijn tijd. Deze leraren zijn Hino sensei, Kono sensei en Kuroda sensei. Ze zijn niet per se aikidoka's, maar wel budoka's die allen de nadruk leggen op het gebruik van het lichaam en het onderzoeken van beweging. Deze houding ten op zichte van beweging en gebruik van het lichaam toegepast in aikido is een verdieping die Chuntug vanaf dag één heeft gegrepen.

Naast zijn ontwikkelingen binnen aikido is Chuntug een geboren docent. Tijdens zijn studie A.I. kwam hij erachter dat zijn wens om te onderwijzen groter was dan zijn motivatie voor zijn studie, waarna hij besloot om docent te worden. Inmiddels is hij ruim 8 jaar wiskundedocent en momenteel actief op het IJburg college.

Aikido dojo in Amsterdam Noord

Robbert Scherpenisse

Robbert beoefent aikido sinds begin 2007. Net als Chuntug is hij begonnen bij Shoshin aikido dojo onder leiding van Paul Janssen sensei in de lijn van Nobuyushi Tamura sensei en Fortunados dos Santos sensei. Hier heeft hij een stevige basis weten te leggen voor zijn aikido. Het is bij Paul dat hij, net als Chuntug, ongeveer vier jaar geleden in aanraking is gekomen met Léo Tamaki sensei. Door zijn manier van werken en de vele raakvlakken binnen de Kishinkai lijn met musiceren en improviseren besloot ook Robbert zich meer te verdiepen in deze richting.

Naast het werk van Paul Janssen heeft Robbert onder andere de volgende docenten gevolgd: Tamura sensei, Yamada sensei, Zucco sensei en uiteraard Léo, die hem vervolgens weer met het werk van Hino, Kono en Kuroda sensei in aanraking heeft gebracht. Naast Tamura sensei zijn deze drie meester in de budo vormend geweest voor het werk die Léo die uitdraagt in Kishinkai aikido. Ook zijn zij nu een inspiratie voor Robbert.

Naast aikidoka is Robbert ook praktiserend boeddhist (Nichiren Boeddhisme) en in het dagelijkse leven is hij trompetist en arrangeur.