Aikido dojo in Amsterdam Noord

Onze Aikido dojo

Onze oefenruimte, de dojo, is prachtig gelegen in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. We delen de ruimte met Solid Ground Movement, een instelling die dans en jeugd met elkaar in contact brengt. We maken gebruik van de Waterstudio die uitkijkt op het water.

Op het moment dat de dojo is ingericht, is het een plek geworden waar we gezamenlijk en met plezier werken aan ademhalings-, rol- en gevoeligheidsoefeningen en natuurlijk technieken en vormen.

Omdat de ander, je partner tijdens de oefeningen, essentieel is voor eigen ontwikkeling, is het vanzelfsprekend dat we ten allen tijde met respect en waardering voor elkaars ruimte en lichaam omgaan.

aikido dojo Amsterdam Noord

Hoe ziet een les eruit?

De lessen kennen een vaste opbouw. We beginnen met het inrichten van de ruimte, hier hoort bijvoorbeeld bij het klaarleggen van de wapens, aanvegen van de vloer, leggen van de matten, etc. Vervolgens doen we een korte meditatie om daarna de kamiza, de plaats van eer, te groeten. Daarna volgen ademhalings-, rol- en gevoeligheidsoefeningen. Een doel van deze oefeningen is om bijvoorbeeld je bewustzijn voor lichaam en geest te vergroten, daarnaast is goed rollen essentieel om technieken veilig te kunnen ontvangen.

Na deze voorbereiding werken we aan de verschillende technieken binnen aikido, we werken aan aanvallen, klemmen, worpen, verschillende vormen, gebruik van het lichaam en zullen we werken met houten oefenwapens. We sluiten de les af door te mediteren, af te groeten en de ruimte weer af te bouwen.

Aikido oefen je in beginsel in een wit judopak en een witte band. Tijdens de introductieperiode is loszittende kleiding als joggingbroek en t-shirt meer dan genoeg. Besluit je te blijven trainen dan kan je via de dojo je pak en oefenwapens aanschaffen.